Glas lekkage in Almelo?

Condens op ramen komt regelmatig voor en kan door allerlei factoren ontstaan. Beslaan uw ruiten echter constant? Dan is er wellicht meer aan de hand. In het ergste geval zult u nieuwe beglazing moeten laten plaatsen vanwege glas lekkage.

Onze professionele glaszetters komen vaak in aanraking met ruiten die (te) vaak beslaan. Wij zetten een aantal situaties op een rijtje waarin condens ontstaat.

Condens op de ruiten

Wanneer binnenshuis gestookt wordt ontstaat er een temperatuurverschil met de buitenlucht. Op koudere plekken, zoals ramen, koelt de warme lucht af en ontstaat condens. In geïsoleerde huizen komt bovendien minder droge lucht van buiten, waardoor de luchtvochtigheid toeneemt. Wanneer ramen constant vochtig zijn raken kozijnen aangetast. In sommige gevallen ontstaat zelfs schimmel.

Door beter te luchten en ventileren haalt u meer frisse lucht in huis. Hierdoor neemt de luchtvochtigheid af en voorkomt u condensvorming. Dubbel glas kan ook een oplossing zijn voor te veel vocht op uw ruiten. Dit type glas heeft minder last van condens aan de binnenkant van de beglazing. Door de betere isolerende eigenschappen wordt het glas namelijk minder koud aan de binnenzijde.

Als er condens aan de buitenkant van het glas ontstaat hoeft u zich waarschijnlijk nergens druk om te maken. Het glas lekt niet; dit type condens ontstaat voornamelijk bij sterk isolerende ruiten. Het duidt op goede isolatie en er is geen gevaar voor schimmelvorming van buiten.

Condens in het raam

De meest problematische vorm van condens is vocht in een ruit. Dit is namelijk een teken van glaslekkage. U herkent een lekkende ruit direct omdat er aan de binnen- en buitenzijde geen vocht voelbaar is. Er is geen enkele mogelijkheid om de condens te verwijderen met een doek. Door een lek in het glas kan condens tussen de ruiten van uw dubbel glas terechtkomen. Dit probleem ontstaat vaak bij oudere thermopane ramen of door glasbreuk in modern dubbel glas. Wellicht is het glas verkeerd in het kozijn geplaatst waardoor vocht vrij spel heeft.

Lekkage in glas oplossen

Vocht in een raam is onmogelijk te verhelpen. Wij kunnen uw ruiten luchtdicht maken, maar de condens blijft op zijn plek zitten. Glas lekkage is niet te repareren, de beste oplossing is daarom simpelweg het glas vervangen. Wij zorgen dat uw ruit op de juiste manier geplaatst wordt zodat u in de toekomst geen last heeft van condensvorming tussen het glas. Om lekkage in uw huidige glaswerk te voorkomen kunnen wij het kitwerk onderhouden of bijwerken.

Schakel ons direct in voor het verhelpen van uw glas lekkage in de omgeving van Almelo. Bel 0546 - 21 25 00 of vul online het contactformulier in.